Csatorna bekötés épp aktuális a lakóhelyén?
Pillanatok alatt kérhet árajánlatot!

Csatorna bekötés és csatornázás V&M módra!

Cégünk biztosítja a teljes körű csatorna tervezését, kivitelezését valamint átadását, akár az utcai gerinctől a telek határon belülig.

Cégünknek mindez nem okoz problémát, hiszen, gyorsan, pontosan és hatékonyan dolgozunk a legkorszerűbb csatorna kiépítéshez szükséges technológiákkal.

Az újonnan bekötött csatornák esetében tervezőink felmérik az utcai gerinc elhelyezkedését, és hozzá mérten a legmegfelelőbb lejtési szöggel, hosszúsággal ellátott csatornát tervezi meg.

Csatorna bekötés folyamata || Miért ne házilag csináljuk? || Partnereink

A ház csatornázása

A csatornázás módja szerint kétféle megoldást különböztetünk meg:

  • Egyesített rendszerű csatornahálózatot (egyesített hálózat), amely egy hálózatban vezeti el a házban keletkező szennyvizet és a csapadékvizet;
  • Elválasztott rendszerű csatornahálózatot (elválasztó hálózat), amely külön rendszerben vezeti el a házban keletkezett szennyvizet és a csapadékvizet. Ebben az esetben két csatornahálózatról beszélhetünk, az egyik a szennyvíz, a másik a csapadékvíz elvezetésre szolgál.

A helyi feltételeknek megfelelően az egyes településeken a házak csatornázása a következő módszerekkel oldható meg:

  • a településen a közüzemi csatornarendszer egyesített vagy leválasztott és a házakat egyenként csatlakoztatják hozzá;
  • a település közüzemi csatornahálózata csak a csapadékvíz elvezetését szolgálja, ezért a keletkező szennyvizet egy zárt tározóba, kifolyóval nem rendelkező szennyvíztározó gödörbe terelik;
  • a település közüzemi csatornahálózata egyesített,de a csatorna közvetlenül a felszíni vízbe,folyóba vagy tóba torkollik (nincs szennyvíztisztító),ezért a házak szennyvízcsatornáját csak akkor lehet rákapcsolni,ha a szennyvizet házi szennyvíztisztítón keresztül vezetik,ha ilyen nincs,akkor emésztőgödörbe kell vezetni;
  • a település közüzemű csatornarendszere egyesített,de a szennyvíztisztító túlterhelt,ezért a csapadékvizet vagy el kell szivárogtatni a talajba,vagy közvetlenül felszíni vízbe,folyóba-tóba kell vezetni. Harmadik lehetőség az, hogy a csapadékvizet egy szabályozott tározó vezetjük át, és csak ezt követően kapcsoljuk rá a közüzemű csatornahálózatra;
  • a település közüzemi csatornahálózata csak szennyvízelvezetésre szolgál,a csapadékvíz elvezetését elszivárogtatással vagy a felszíni vizekbe való elvezetéssel kell megoldani;
  • a településen nincs közüzemi csatornahálózat;ilyen esetekben a szennyvizet szennyvíztároló gödörbe vezetik,a csapadékvizet pedig elszivárogtatják a talajba,vagy elvezetik a felszíni vizekbe,árkokba,patakokba. Alkalmazhatók kisebb házi szennyvíztisztítók, amelyekből a tisztított szennyvizet ugyancsak a felszíni vizekbe, árkokba vezetik, vagy egyes, rendkívüli estekben elszivárogtatják.

 

Világi Tamásnak hívnak, 34 éves vagyok.

Több mint 10 éve költöztem a családommal Nagytétényből Érdre. Ezalatt sokat fejlődött a város, aminek fontos állomása a csatornázás és örülök, hogy a munkámmal ennek én is részese lehetek.

Főállásban tűzoltó vagyok, de 5 éve csatornabekötésekkel, csatornarendszerek kialakításával, javításával és duguláselhárítással is foglalkozom, így nagy tapasztalatra tettem szert.
Sok a rosszul kivitelezett csatornabekötés, rendszerkiépítés, ami a későbbiek során sok-sok bosszúságot tud okozni.
Éppen ezért azt javaslom, hogy csatornabekötését bízza szakemberekre!

Miltz Ferencnek hívnak, 35 éves vagyok. 

Törökbálinton élek feleségemmel és 3 gyermekünkkel. 15 éve foglalkozom közműépítéssel, 14 éve építésvezetőként. Több nagy projektben is részt vettem (Margit-híd víz-és csatorna kivitelezése; Gyöngyös és Páty csatornázása) és Budapest-szerte rengeteg csatornarákötést végeztünk (pl.: II. kerület, Petrezselyem u.). A mai napig tevékenyen részt veszek az építésben is.

Családapaként tudom, hogy mekkora anyagi terhet jelent a csatornázás, ezért garantáljuk a korrekt árakat és azt a minőségi munkát, amit mi is elvárnánk a saját otthonunkban.