Csatorna bekötés épp aktuális a lakóhelyén?
Pillanatok alatt kérhet árajánlatot!

Csatorna bekötés és csatornázás V&M módra!

Cégünk biztosítja a teljes körű csatorna tervezését, kivitelezését valamint átadását, akár az utcai gerinctől a telek határon belülig.

Cégünknek mindez nem okoz problémát, hiszen, gyorsan, pontosan és hatékonyan dolgozunk a legkorszerűbb csatorna kiépítéshez szükséges technológiákkal.

Az újonnan bekötött csatornák esetében tervezőink felmérik az utcai gerinc elhelyezkedését, és hozzá mérten a legmegfelelőbb lejtési szöggel, hosszúsággal ellátott csatornát tervezi meg.

Csatorna bekötés folyamata || Miért ne házilag csináljuk? || Partnereink

Csatornaszag

Kellemetlen bűz a házban

Az ember szaglórendszere úgy alakult ki, hogy érzékenyek vagyunk a szagokra, az illatokra. Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint mikor az ember lakásában, házában csatornaszag terjeng. Sajnos egyre több helyen találkozunk azzal a jelenséggel, hogy elviselhetetlen a lakásban a szag.

csatornaszag
Ennek nagyon sok oka lehet. Lehet ez a bűz időszakos és állandó. Sok módszer és lehetőség kínálkozik ennek a kellemetlen csatornaszagnak a megszüntetésére.  Más módszereket kell alkalmazni földszintes ház és emeletes ház esetében. Az okok is különbözőek lehetnek. Az biztos, hogy első körben a csatornát ki kell szellőztetni. Ennek elérése érdekében érdemes levegő beszívó szelepet beépíteni a rendszerbe. Létezik ebből a szelepből egészen kis méretben is, (32’) ami kis helyen elfér, és esetleg megoldhatja a problémát. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor érdemes más megoldásokon elgondolkodni. Mint említettem, számtalan oka lehet a szagnak. Az elzsírosodott, eldugult csatornacső a legjobb eset, mert erre könnyű a megoldás. A csatornacsövet egyszerűen csak ki kell tisztítani (WOMA, SPIRÁL).

A szag forrásának felderítése, a csatornaszag megszüntetése

A csatornaszag forrásának felderítése érdekében több fajta módszert kell bevetni. Át kell nézni az összes bűzelzárót a lakásban, hogy azok rendeltetésszerűen működnek-e, illetve jól vannak-e összeszerelve. Ezek a módszerek semmi féle bontási munkát nem igényelnek.

Rosszabb esetben a csatornaszag megszüntetése bontási munkát is igényel. Mivel a cső belsejébe nem látunk bele, ezért kamerás csővizsgálattal lehet végig vizsgálni a teljes rendszert. A csatornának jó esetben zárt rendszerűnek kell lennie és akkor tökéletes. Előfordul azonban, hogy mechanikai sérülést, rossz csőillesztést látunk, ami a bűz forrását is jelentheti.
Ha ezekkel a hibákkal találkozunk, az sajnos nem túl szerencsés, mert azt csak a csatorna kibontásával lehet orvosolni, a hibát elhárítani. Szerencsére az esetek többségében nem kell bontási munkát végezni, mert nem olyan súlyos a hiba. A csatornaszag és minden féle bűz nagyon alattomos, mert nem biztos, hogy a hiba közvetlen közelében, hanem teljesen más helyiségben érezzük a szagot. Mivel a téglák lyukacsos szerkezetűek általában, ezek a lyukak gyönyörűen elvezetik a szagot a lakás, vagy a ház bármely pontjára. A járókő alatt, parketta alatt, és minden zeg-zugban terjed a csatorna szag. Egyszóval ez egy elég összetett dolog, de meg lehet találni a forrást, és az esetek 99%-ban meg tudjuk oldani a problémát.

Ha ezzel kapcsolatos problémája van, hívjon bizalommal!

Világi Tamásnak hívnak, 34 éves vagyok.

Több mint 10 éve költöztem a családommal Nagytétényből Érdre. Ezalatt sokat fejlődött a város, aminek fontos állomása a csatornázás és örülök, hogy a munkámmal ennek én is részese lehetek.

Főállásban tűzoltó vagyok, de 5 éve csatornabekötésekkel, csatornarendszerek kialakításával, javításával és duguláselhárítással is foglalkozom, így nagy tapasztalatra tettem szert.
Sok a rosszul kivitelezett csatornabekötés, rendszerkiépítés, ami a későbbiek során sok-sok bosszúságot tud okozni.
Éppen ezért azt javaslom, hogy csatornabekötését bízza szakemberekre!

Miltz Ferencnek hívnak, 35 éves vagyok. 

Törökbálinton élek feleségemmel és 3 gyermekünkkel. 15 éve foglalkozom közműépítéssel, 14 éve építésvezetőként. Több nagy projektben is részt vettem (Margit-híd víz-és csatorna kivitelezése; Gyöngyös és Páty csatornázása) és Budapest-szerte rengeteg csatornarákötést végeztünk (pl.: II. kerület, Petrezselyem u.). A mai napig tevékenyen részt veszek az építésben is.

Családapaként tudom, hogy mekkora anyagi terhet jelent a csatornázás, ezért garantáljuk a korrekt árakat és azt a minőségi munkát, amit mi is elvárnánk a saját otthonunkban.