Csatorna bekötés épp aktuális a lakóhelyén?
Pillanatok alatt kérhet árajánlatot!

Csatorna bekötés és csatornázás V&M módra!

Cégünk biztosítja a teljes körű csatorna tervezését, kivitelezését valamint átadását, akár az utcai gerinctől a telek határon belülig.

Cégünknek mindez nem okoz problémát, hiszen, gyorsan, pontosan és hatékonyan dolgozunk a legkorszerűbb csatorna kiépítéshez szükséges technológiákkal.

Az újonnan bekötött csatornák esetében tervezőink felmérik az utcai gerinc elhelyezkedését, és hozzá mérten a legmegfelelőbb lejtési szöggel, hosszúsággal ellátott csatornát tervezi meg.

Csatorna bekötés folyamata || Miért ne házilag csináljuk? || Partnereink

Szennyvíztároló gödör

A szennyvíztároló gödör egy vízhatlan, földalatti tározó, amelynek nincs kifolyása, és amely a házban keletkezett szennyvíz összegyűjtését és ideiglenes tárolását szolgálja.

A szennyvíztároló gödör nem vízmű a vonatkozó törvény szerint, használatát, kiépítését akkor javasolják, ha a házban keletkezett szennyvizet nem lehet elvezetni a közüzemű szennyvízcsatornába.

A zárt szennyvíztároló gödör tervezését, építését és az üzemeltetését helyi rendeletek határozzák meg. A szennyvíztároló gödör helyét úgy kell megválasztani, hogy a jövőben gond nélkül és a lehető legkisebb költségekkel lehessen csatlakoztatni a házi csatornahálózatot a közüzemi csatornahálózatra.

A szennyvíztároló gödör kihasználható akkor is, ha a házi csatornahálózat már rá van kötve a közüzemi csatornahálózatra; kisebb átalakítás után használhatjuk pl. az esővíz felfogására.

Egyes esetekben a zárt szennyvíztároló gödör helyettesítheti a kisebb házi szennyvíztisztítót.

A szennyvíztároló tartalmát általában szippantó kocsival szállítják el. A szennyvíztároló gödörbe csak szennyvizet szabad bevezetni, nem keveredhet esővízzel vagy talajvízzel.

A zárt szennyvíztároló helyét úgy választjuk, hogy könnyen megközelíthető legyen a szippantó kocsival. Legyen legalább 1 méterre a háztól. A szennyvíztároló távolsága a házi kúttól legyen:

  • legalább 5 m a nem vízáteresztő talaj esetében (agyag, agyagos-köves talaj, tufa, agyagos homokkő stb.);
  • legalább 12 m vízáteresztő talaj esetében (kavics, homok, porózus homokkő, lyukacsos kőzet esetén).

Egyéb kutak (nyilvános vagy nem nyilvános) kutak esetében a távolságnak a fent meghatározottnál nagyobbnak kell lennie. A minimális távolságot a helyi rendelet határozza meg.

A zárt szennyvíztároló tartalmának ürítése

A szennyvíztárolót rendszeresen üríteni kell. Az üzemeltetési engedély kiállításához csatolni kell a szerződést egy e célra szakosodott céggel.

A szennyvíztároló tartalmát a legközelebbi szennyvíztisztítókban tisztítják, vagy a mezőgazdaságban hasznosítják (komposzt készítéséhez) vagy rendkívüli esetben a csatornarenddel összhangban a közüzemi csatornahálózatba engedik.

Világi Tamásnak hívnak, 34 éves vagyok.

Több mint 10 éve költöztem a családommal Nagytétényből Érdre. Ezalatt sokat fejlődött a város, aminek fontos állomása a csatornázás és örülök, hogy a munkámmal ennek én is részese lehetek.

Főállásban tűzoltó vagyok, de 5 éve csatornabekötésekkel, csatornarendszerek kialakításával, javításával és duguláselhárítással is foglalkozom, így nagy tapasztalatra tettem szert.
Sok a rosszul kivitelezett csatornabekötés, rendszerkiépítés, ami a későbbiek során sok-sok bosszúságot tud okozni.
Éppen ezért azt javaslom, hogy csatornabekötését bízza szakemberekre!

Miltz Ferencnek hívnak, 35 éves vagyok. 

Törökbálinton élek feleségemmel és 3 gyermekünkkel. 15 éve foglalkozom közműépítéssel, 14 éve építésvezetőként. Több nagy projektben is részt vettem (Margit-híd víz-és csatorna kivitelezése; Gyöngyös és Páty csatornázása) és Budapest-szerte rengeteg csatornarákötést végeztünk (pl.: II. kerület, Petrezselyem u.). A mai napig tevékenyen részt veszek az építésben is.

Családapaként tudom, hogy mekkora anyagi terhet jelent a csatornázás, ezért garantáljuk a korrekt árakat és azt a minőségi munkát, amit mi is elvárnánk a saját otthonunkban.